LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski afirmă că s-au exportat un milion de tone de produse agricole

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski afirmă că s-au exportat un milion de tone de produse agricole

Este a 185-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Președintele Ucrainei afirmă că au fost exportate peste un milion de tone de produse agricole. El a adăugat că obiectivul Ucrainei este de a exporta trei milioane de tone pe lună.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

UPDATE 05:30 Evacuare obligatorie a civililor și din părți ale regiunilor Harkov, Zaporojie, Nikolaev

Irina Veresciuk a declarat pentru televiziunea națională ucraineană că prioritară este evacuarea femeilor cu copii și a persoanelor în vârstă din anumite părți ale regiunilor Harkov, Zaporojie și Nikolaev.

Nu vorbesc de regiunile întregi, dar în unele părți va fi necesară evacuarea obligatorie și ne pregătim pentru acest lucru”, a spus oficialul guvernamental, potrivit Hotnews.

Citește continuarea aici.

UPDATE 05:00 Dmitri Medvedev afirmă că Rusia nu poate pune capăt războiului, chiar dacă Ucraina ar renunța la NATO

Fostul președinte rus a acordat un interviu televiziunii franceze LCI că rușii sunt pregătiți să poate discuții cu Zelenski, doar în anumite condiții. El a spus că în acest moment renunțarea Ucrainei de a participa în cadrul Alianței Nord-Atlantice este insuficientă pentru încetarea războiului.

"Renunţarea la a participa în cadrul Alianţei Nord-Atlantice este vitală acum, dar este deja insuficientă pentru a stabili pacea", a declarat Medvedev în interviul pentru televiziunea LCI, potrivit Agerpres .

Citește continuarea aici.

UPDATE 03:00 Departamentul de stat al SUA a confirmat moartea unui al treilea cetățean american

Departamentul de Stat american a confirmat că a mai murit un cetățean american în războiul din Ucraina, dar nu a făcut public numele acestuia sau alte detalii privind circumstanțele în care a murit, potrivit news.ro.

Putem confirma moartea unui cetăţean al SUA în Ucraina. Din respect pentru intimitatea familiei, nu facem alte comentarii în acest moment”, a declarat Departamentul de Stat al SUA.

Alți doi americani au murit în Ucraina de la începutul invaziei ruse. Stephen Zabierslki a fost ucis în luna mai, în timp ce pușcașul marin veteran, Willy Cancel, a murit în aprilie.

UPDATE 01:00 Zelenski afirmă că s-au exportat un milion de tone de produse agricole

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a spus, vineri, pe rețelele de socializare că Ucraina a reușit să exporte un milion de tone de produse agricole din cele 3 porturi. El a spus că au fost trimise 44 de nave către 15 țări. De asemenea, liderul de la Kiev confirmă că a primit alte 70 de cereri pentru nave care urmează să fie încărcate.

UPDATE 00:00 Rusia susține că face toate demersurile posibile ca ONU să ajungă în siguranță la Zaporojie

Conducerea de la Moscova a anunțat că va face tot ce e posibil ca o echipă ONU să poată avea acces la centrala nucleară Zaporojie.

”Rusia face tot ce este necesar pentru a se asigura că misiunea internațională a AIEA la ZNPP (centrala nucleară Zaporojie) are loc, se desfășoară în condiții de siguranță și este capabilă să atingă toate obiectivele stabilite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, potrivit Libertatea.ro .

Lituania va achiziționa 37 de drone kamikaze pentru Ucraina

Ministrul lituanian al Apărării Arvidas Anusauskas a declarat că Litunaia va achiziționa drone în valoare de 1 milion de euro din Polonia pe care le va oferi Ucrainei. Această sumă a fost strânsă cu ajutorul campaniei Legion of Boom, lansată de Andrius Tapinas, înainte de Zilei Independenței Ucrainei, potrivit Kiev Independent.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990